21 Nisan 2016 Perşembe

Ninja Kaplumbağalar Hakkında Bilemiyor Olabileceğiniz 10 Bilgi!

Ninja Kaplumbağalar popüler kültürde oldukça fenomenlerdir. Medya, farklı çizgi romanlarla, üç çizgi film, ve beş film ile.  Ama bunun yanında, Kaplumbağaların az bilinen bilgileride vardır.

10 - Shredder bir peynir rendesinden esinlenmiştir.














Nasılsa, Shredder'ın tasarımı birisi peynir rendelerken düşünülmüş. O kişi Ninja Kaplumbağaların yaratıcılarından Kevin Eastman'di. Bir gece bulaşıkları yıkarken, rendeyi de temizliyordu. Bunu yaparken beyninde aniden rende görünümünde havalı kıyafetler giymiş bir görüntü oluşmuş.

9 - Ninja Kaplumbağaların adamları ölesiye dövmeleri gerekirdi













Çoğu Ninja Kaplumbağalar hayranları onları ilk başta çizgi film ile tanıdı, orada Splinter tarafından ninja yollarıyla eğitilen basit ergen kaplumbağalardı. Ama, Kaplumbağalar Mirage Studios tarafından orijinalde daha karanlık beyaz ve siyahlardı, ve daha karanlık bir amaç için eğitiliyorlardı: Shredder'ı öldürmek.

Orijinal çizgi romanlarda görüldü ki, genç bir adamken, Shredder Splinter'ın yıllar önce sahibini öldürmüştü (sıradan bir sıçan iken). Yıllar sonra, mutantlaşmış sıçan intikam istedi, o yüzden Shredder ile dövüşmeleri için suikastçıları eğitti. Shredder ninja ordusuyla geldi, ve Kaplumbağalar tüm ninjaları öldürmeye ve Shredder'ı yenmeye giriştiler.

8 -  Ninja Kaplumbağalar, Daredevil'in bir parodisi olarak başladı
Olayı özetlemek gerekirse, Daredevil'i kör eden kimyasallar aynı zamanda kanalizasyona ulaşıp kaplumbağalarada bulaşmıştır.

Parodisi olma konusuna gelirsek, Usta Splinter'ın ismi Daredevil'in akıl hocası Stick'e benzemektedir. Kaplumbağaların savaştığı Foot Klanı, Daredevil'in savaştığı The Hand grubuna benzemektedir. Ama tabii ki sadece Daredevil'den esinlenmediler, X-Men ve Teen Titans çizgi romanlarının karışımlarınıda içeriyorlar.

7 - April O'Neil orijinalde siyahi bir kadındı
Orijinal Kaplumbağalar çizgi filminde ki April'in görünüşü -beyaz ten, kızıl saç, sarı giysi- Amerikan kültürünün bir ikonu haline gelmişti. Ama orijinalde siyahi bir kadın olarak çizilmişti (orijinal beyaz ve siyah çizgi romanlarda tam belli olmuyordu), ama sonradan 1980'lerim çizgi filminde bu değişti.


6 - Raphael Hitler'e yumruk atmıştır
Çılgınca değil mi? Archie'nin yazdığı Ninja Kaplumbağaları çizgi romanları hep tuhaf olmuştur. Hitler orada zamanda geriye gitmeye çalışırken Raphael onun karşısına çıkıp bir yumruğu çakıvermiştir. Heil Raphael!


5 - Michelangelo kendi ismini 20 yıldır doğru tellafuz edemiyordu






Kevin Eastman ve Peter Laird yanlışıkla çizgi romanın ilk sayısında bunu yanlış tellafuz etmişlerdir. Sonradan isme ekstradan bir "a" harfi eklemişlerdir. (Tellavuzunu en sonunda 2003 te düzeltmişlerdir).

İsim Mi-kil-ancelo diye okunmalı, May-çul-ancelo diye değil.

4 - İlk Ninja Kaplumbağalar tablosu 71.000 dolara satıldı.
Büyük mesele değil aslında, bunun sayesinde seri ilerledi.



3 - Aslında kız bir kaplumbağada vardı
TMNT'nin de berbat bir canlı aksiyon dizisi vardı. Ve bu dizide Venus de Milo adlında bir kız kaplumbağa vardı. Karakter tutmayınca yaratıcılar bu karakteri zevkle ortadan kaldırdı.

2 - He bide beşinci bir üye.
Aslında sonradan beşinci bir üyede eklenecekti. İsmi "Kirby"idi. Bıçak kullanan beyaz/mor/siyah bandanalı bir kaplumbağa. Sonradan bu fikri çöpe attılar iyikide atmışlar. Rönesansçı isimlerin yanında Kirby ne abi.

1 - İngiltere'de orijinal çizgi filmde nunçaku kaldırılmıştır
İngiltere'de çizgi film yayınlanırken nunçaku kaldırılmıştır onun yerine Michelangelo'ya borda kancası vermişlerdir. 

0 yorum:

Yorum Gönder