20 Şubat 2016 Cumartesi

[SPOİLER] Gravity Falls 1 ve 2.Sezon Özeti - İncelemesi!



Merhaba arkadaşlar. Bilen bilir,birkaç gün önce Gravity Falls'ın final bölümü yayınlandı ve ben,sizin için toptan bi özet geçip inceleme yapmak istedim. Hadi başlayalım: UYARI: Bu yazı dibine kadar spoiler içermektedir. Eğer izlemediyseniz irternette izleyebileceğiniz birçok site var. Neyse ben uyarımı yaptım iyi okumalar Serimiz Mabel ve Dipper(Dipper lakap) Pines adlı ikiz kardeşlerin,Orgedon eyaletindeki Gravity Falls(Türkçe versiyonundaki adı Esrarengiz Kasabadır) adlı kasabada yaşayan büyük amcaları Stan'le beraber geçirdiği macerları anlatıyor.

Seri Dipper'in canının sıkılıp dışarı çıkması ve bi günlük bulmasıyla başlayıp,kasabadan ayrılmasına kadar sürüyor. Bu sırada bi sürü sıradışı olay,dostlar ve elbette düşmanlar kazanıyor Pines ailesi. Biraz eleştirel yönde bakarsak seri aşırı yaaş ilerlemesiye ünlü,yani 5 yılda 2 sezon yapabildi anca 'dafuq?' yani. Zaten burada tüm bölümleri anlatırsam liste uzun,en iyisi önemli olayları anlatıp,eleştiriye geçmek.

Dipper,günlüğün tamamını okuyup,gerçek olduğunu anladıktan sonra günlüğü doldurmayı aynı zamanda yazarı aramaya başlar. Yazarın kim olduğu ile ilgili 1 milyon teori döndürür ama hiçbiri tam sonuç değildir. Büyük amcası Stan şüpheli bi şekilde onu engellemeye Mabel ise daha optimist olup 'eğlenmesi' gerektiğini söylemektedir.


Mabel'in önemi ise 2. sezonun bazı bölümlerinde anlaşılıyor. Ama onun sayesinde maşallah kasabadaki en ünlü 2 çocuk(Pasifica Nortwest ve Gideon Gleeful) Pines ikizlerine düşman oluyor(ama içiniz rahat olsun 2. sezonda ikiside en iyi şekilde dost oluyor. Hatta bazılarımız için fazlası oluyor...) Onun dışında ilk sezonda bahsedilecek pek fazla bişey yok. Sadece sondan 2. bölümde 'Ana kötü' olan arkadaş Bill Chiper(Bil sayfırmı bil çipırmı okursunuz bilemem) ortaya çıkıyor,ki bu baya önemli ve şunu söleyebilirimki:eleman son yıllarda gördüğüm en güçlü karakterlerden. Ciddiyim,böyle kozmik güçlü elemanlar 10 yılda bir gelir...

2. Sezonda ise ilk 10 bölüm nerdeyse boş geçtikten sonra 'Göründüğü gibi değil' bölümünde Stan'in gizemli ikizi Ford geliyor ve günlüğün yazarı,stanin sırrı gibi biçok sır açığa çıkıyor Sonra ise Bill'in Ford ile bağlantılı olduğunu öğrenip,dünyayı(Galaksiyi hatta Evreni) yok etmesi için gereken anahtarın Ford'da olduğunu öğreniyoruz. Bir süre sonra anahtar Bill'e geçiyor ve serinin finalı olacak 'Weirdmaggedon(Tuafmıyanet)' eventini başlatıyor. Bu eventte serinin ana sırrı olan Bill Cipher Tekeri,Billin kıyameti,günlüklerin yanması gibi bi çok olay görüyoruz ve seri(beklediğim gibi olmasada) sonlanıyor.

Şİmdi geçelim eleştiriye... Serinin başlangıcının iğrenç olduğunu söyleyebilirim... Yani tamam animasyon,seslendirmeler ve kısa sürede elde edilen hayran kitlesi elbette harike bişey ama hikaye çöp olduktan sonra isterse ağızında kuş tutsa bile benim için şahsen kötüdür. Ama 2. Sezon başladıktan sonra tüm düşüncülerim tersine döndü. Karakterlere verilen önem,hikayenin azda olsa karanlıklaşması,ana hikayeyi anlamak için koyulan gizli mesajlar derken bi baktım gf fanı olmuş,pp ve kp mi değiştirmişim... Kısaca serinin 2 sezonu olmasına rağmen 5 yıl sürmesi dışında pek bi eksiği yok. Hepinize tavsiye ettiğim harika bi seridir. İyi günler

0 yorum:

Yorum Gönder