20 Şubat 2016 Cumartesi

NINJAGO 6.Sezon 1.Bölüm: Infamous incelemesi (spoiler içerir)

Evet arkadaşlar Ocak ayında Ninjago 10 bölümlük 6.sezonuyla serüvenine devam etti. Hayaletler derken şimdi korsanlı sezona düştük. Güzel, duygusal olaylar gördük. Tüm bölümleri ayrı ayrı tartışacağım.Okumadan önce bilin ki yazı spoiler içerir izlemeyenler okumasın istiyorsanız okuyun. Olaylar artık ünlü olmuş ninjalarımızla başlıyor, reklam tarzı şeyler çekiyor. Çektikleri şeyin başlangıcında aksiyonlu şeyler görsekte sonunda çekim oldğunu anlıyor ve hayal kırıklığına uğruyoruz. Japonya, Çin'in her yerinde reklamları çıkan Ninjaların ister fanboy ister fangirlu olsun bir sürü hayranı oluyor. Hayranları televizyona bir şeyler sayıklarken ninjalar hayran kitlesinden kaçınmaya çalışıyor.

Olaylar geçtikten sonra amcamız Sensei Wu, Cole'a hayalet güçlerini nasıl kullanacağını öğretiyor. Dışarıda Nya ablamız farklı atarlar triplere giriyor ortalığa vuruyor bilmem neler yapıyor. Jay ve Zane sakince yanda satranç oynuyor. Jay artık 5.sezonda gördüğü Nya ile birlikte olan görüsünden şüphelenmeye başlıyor Nya ile bir şansı olamayacağını düşünüyor. Nya artık insanların onu "kız ninja" olarak görmelerinden sıkılıyor. Misako teyzede ona öğüt veriyor. Nya yine Jay'e tripler atıyor. Sonra ninjalar kamera kayıtlarından Clouse'u görüyorlar.  Olay için ejderhalarla gidiyorlar ancak hayranlar tarafından telefonlara, cihazlara çekiliyorlar (bu arada Nya'nın element ejderhasını görüyoruz). Ninjalarımız yapacakları diğer şeye geçiyorlar bunun yerine. Hastaneye ziyarete gidip kırık bacaklı Ninja hayranıyla tanışıyorlar. Çocuğun adı Nelson bu arada belirteyim.

Nelson'un alçısını falan imzalıyorlar.  Bunlar çıkmak isterken cama bakıyorlar tüm hayran camiası toplanmış çığlık atıyorlar. Nelson'da ninjalara yardım etmek ister ve onları çıkarır. Mor ninja kıyafeti giymiş Nelson'a ninjalar teşekkür ederler ve çatı katına çıkarlar. Helikopterler ninjaları çekmek isterken ninjalar airjitzu kullanarak reklam panılarına çıkıyorlar. Nya bunu yapmıyo Jay "elimi tut" diyor. Nya ablamız da yine trip yapıyor hayır diyor, ya ablacım çocuk yardım etmeye çalışıyor nedir bu haller. Tabi kız yüzünden şimdi helikoptere yakalanıyor bunlar. Helikopterden Dareth çıkıyor ve onları Clouse'u durdurmaları için götürüyor.

Bu sırada gıcık Clouse abimiz bir yerde sihirli lamba buluyor. Lambayı bir ovalıyor karşısına ne çıkıyor: aha cin! Bu kaslı zırhlı cin abimiz geliyo buna istediğini dile kardeş diyor Clouse abimizde kanıyor diliyor bir şeyler. Nadakhan adlı cinimiz kurnaz biri şimdi gıcıklık olsun ya da anlama özürlü diye dileğini istediği şekilde gerçekleştirmiyor ve Clouse'u lambaya hapsediyor. Ninjalar kıyafetleri değiştirerek Clouse'u bulmaya çalışıyor ama bir şey bulamıyorlar. Nadakhan insan formuna dönüşüyor şehirde geziyor. Bir yerde önüne tarif edici bir alet gibi bir şey çıkıyor. O ad soruyo "mürettebatım nerede", "alem kristali" nerede falan. O cihazdan Borg amcamız konuşuyor cevapları veriyor.

Ninjalarımız bir yerde oturuyor aradan televizyondan ses geliyor haberlerde Ninjalarımız görünüyor. Ninjalar şehrin içine ediyor falan filan. Millet şikayetçi yorumlarını kameralara sergiliyor. Ninjalar şaşırıp kalıyor yanda ki elemanlarda aptal falan herhalde ninjalarla konuşuyor ama onların ninja olduğunu anlamıyor. Zane'de sonra kendilerini belli ediyor. Elemanlar ninjaları kovalamaya başlıyor, ninjalar karşıdan geçiyor. Jay bu sefer yine airjitzu ile geçmek gerektiği için Nya'ya elini uzatıyor. Nya uzatıyor ve birlikte geçiyorlar. Kaçacak başka yer bulamayınca spinjitzu yapıp yeri deliyorlar ve iskelenin altından ilerliyorlar. İskele yıkılıyor felan derken Misako ve Wu gelir Destinty's Bounty ile ninjaları kurtarır... Şaka kurtaramaz. Polisler gelir ve gemiye kanca atarlar. Ninjalar başka çıkış yolu bulur. Müdür, komiser artık her kimse ninjaları bulacaklarını söyler. Gemide, Wu kitabı okur ve lambayı araştırır. Nadakhan abimiz  o sırada cool bir giriş yapar ve Wu ile karşılaşır ve ilk bölüm böyle sona erer. İkinci bölüm incelememizi bekleyin!
Bence gayet iyi bir başlangıç bölümüydü harika bir kötü getirdiler kurnaz birisi. Tek beğenmediğim Nya'nın tripleriydi. Nelson çok iyi oldu belki kim bilir ilerki sezonda biraz büyür, bacağı iyileşir felan mor ninja olur :) 

2 yorum:

  1. Çok güzeldi devam ederseniz harika mğthiş süper ötesi olur ^^

    YanıtlaSil
  2. Devamı ne zaman geliyor :'-(

    YanıtlaSil